Beoordeling 9 gebaseerd op 1249 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Derde oog of voorhoofd chakra

Ajna

We zijn aangekomen bij het voorhoofdchakra! Ook wel bekend als het derde oog chakra. Voor veel mensen wordt het nu al best zweverig, maar het valt echt reuze mee! Beloofd ????. Lees vooral verder en haal er uit wat voor jou belangrijk is!

Wanneer jouw voorhoofdchakra in balans is, heb je rust in je hoofd. Jouw intuïtie wordt vergroot en daardoor kun je dus beter gefundeerde keuzes maken. Niet alleen op basis van jouw intuïtie natuurlijk, maar gecombineerd met een helder hoofd en denkvermogen. Doordat je niet alleen rationeel keuzes kunt maken in jouw leven, maar hierop ook jouw intuïtie kan loslaten, kun je beter inschatten wat je beter wel en niet kunt doen. Pure rauwe emotie staat hier overigens los van ????. Het intuïtie is namelijk niet te verwarren met intense gevoelens, welke keuzes vaak juist negatief beïnvloeden. Als jouw derde oog chakra in balans is, bevordert dit ook jouw creativiteit en fantasie. Heel fijn toch? Als je een heerlijk rustig en ontspannen gedachtegang kunt hebben, zonder dat je afgeleid wordt door emoties en bijzaken? (Overigens zijn emoties en gevoelens er niet voor niets natuurlijk, dus negeren is absoluut uit den boze! Maar wanneer jouw voorhoofdchakra in balans is, kun je er ook daadwerkelijk iets mee en keuzes maken die voor jou gezond zijn.)

Wanneer jouw derde oog chakra uit balans is, kun je hier ook fysieke klachten van krijgen. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn of slechter zien (wazig zicht bijvoorbeeld). Er worden ook extremere aandoeningen gelinkt aan het niet functioneren van het voorhoofdchakra, maar deze laat ik even buiten beschouwing. Veel fysieke klachten en zelfs ziektes zijn te herleiden vanuit bijvoorbeeld trauma’s, denk maar aan die keer dat je fysiek misselijk werd van een bepaalde gebeurtenis! Echter, omwille van deze blog, wil ik graag de extreme medische aspecten even buiten beschouwing laten. Dit gaat namelijk niet per definitie hand in hand met elkaar en voor medische aandoeningen moet je gewoon professionele medische hulp krijgen!

Zo, dan gaan we nu maar eens even kijken wat tekenen zijn van juist te veel of juist te weinig energie in jouw voorhoofdchakra! Laten we maar beginnen met een te veel aan energie in jouw ajna chakra. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van hoofdpijn of hallucinaties hebben. Ook kan het zijn dat je erg veel nachtmerries hebt en daardoor ook erg slecht slaapt. Je kunt zo geconcentreerd zijn, dat je een tunnelvisie krijgt en daardoor eigenlijk heel bekrompen bent. Je kunt zelfs ervaren worden als star of obsessief! Je bent heel erg met jezelf bezig, constant jezelf aan het evalueren en elke handeling die je doet analyseren. Hierdoor kun je ook een “self-fulfilling prophecy” creëren. Oftewel, je bedenkt dat iets wel mis zal gaan en dus gebeurt dat uiteindelijk ook. Je bent erg intellectueel ingesteld en daarmee kun je zelfs wat afgezonderd zijn van de rest van de wereld. Je bent dan ook erg intelligent, maar medeleven en compassie ontbreken vaak. Daarnaast kun je jouw intuïtie compleet negeren (of je laat dit überhaupt niet toe), vaak omdat je jouw intuïtie niet vertrouwd. Hierdoor kun je gaan overcompenseren door juist extreem logisch te handelen. Dit kan zelfs betekenen dat je dogmatisch wordt, autoritair of zelfs arrogant.

Wanneer je juist weinig energie door jouw derde oog chakra hebt stromen, kan het zijn dat jouw zicht verslechterd of dat je met andere oogproblemen te maken krijgt (nogmaals, niet te verwarren met daadwerkelijk medische aandoeningen!). Je geheugen kan wat achteruitgaan, waardoor je je details soms moeilijk kan herinneren. Ook kun je moeilijk inschatten welke gevolgen jouw acties hebben, waardoor je dus “stomme” fouten kunt gaan maken die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Ook herken/herinner je moeilijk eerdere ervaringen uit het verleden, waardoor je vaak dezelfde fouten maakt. Je kan bang zijn voor nieuwe ideeën en ervaringen, waardoor je deze het liefste uit de weg gaat. Ook mis je vaak zelfdiscipline. Je kunt dingen die overduidelijk zijn, totaal missen (wanneer je bijvoorbeeld al een uur op zoek bent naar jouw sleutels en je deze gewoon in jouw hand hebt).

Eigenlijk is dit dus heel duidelijk te wijten aan verschillende vormen van stress. Of je bent totaal uitgeput en kunt daardoor niet meer helder nadenken, of je bent juist extreem aan het nadenken om maar niet echt te hoeven voelen. Voor veel mensen denk ik erg herkenbaar. Toch schrikken veel mensen als je het woord chakra’s noemt ????. En dat terwijl dat hele zweverige gedoe dus reuze mee valt als je er een keer objectief naar kijkt! Geen wonder dat bijvoorbeeld mindfulness en yoga zo ontzettend aan terrein aan het winnen zijn!

Heeft jouw derde oog chakra even wat extra liefde en aandacht nodig? Dan kunnen donkerblauw gekleurde stenen jou hierbij helpen (indigo is dan ook de kleur van het derde oog chakra ????). Denk bijvoorbeeld aan Sodaliet of Lapis Lazuli (welke inderdaad ook voor het keelchakra gebruikt kunnen worden! Heerlijk wanneer stenen op meerdere chakra’s invloed kunnen hebben ), maar ook bijvoorbeeld Azuriet! Spreken deze stenen jou niet gelijk aan? Geen zorgen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar ieder persoon is anders en dus zal er ook voor iedereen een andere steen beter bij de wensen en situatie aansluiten! Gewoon blijven voelen en ervaren is hier het toverwoord ????. Toch nog meer inspiratie nodig? Kijk dan eens even op deze pagina: https://www.rubenrobijn.nl/conte…/13-derde-oogchakra-6e-ajna

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Om de website van Ruben Robijn goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies.
Door verder gebruik te maken van onze website ga je automatisch akkoord met ons privacybeleid.