Beoordeling 9 gebaseerd op 1249 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

De 1e chakra: Wortelchakra - Muladhara

Chakra en edelstenen 
Uw aura bevat duizenden energiekanaaltjes (nadi’s) en wanneer twee energiekanaaltjes elkaar kruisen ontstaat er een Chakra. Er zijn vele kleine Chakra’s. Van de grote Chakra’s zijn er 7, waarvan er 6 op een centrale energetische as liggen en de 7e ligt vlak boven het hoofd. Elke Chakra correspondeert met activiteiten, gedragspatronen, emoties, gedachten, kleuren, vormen, en nog veel meer. Alles is met elkaar verbonden. Onze Databank biedt een ideaal en duidelijk overzicht die iedereen, die met kristallen werkt, kan gebruiken. Verder geeft ons Databank vele relaties aan welke verband houden met de 7 belangrijkste Chakra’s.

Muladhara

Oftewel het wortelchakra! Dit is het eerste belangrijke basis chakra. Dit chakra zit ongeveer ter hoogte van jouw stuitje. Misschien is dit ook wel het belangrijkste chakra! Immers, als de basis uit balans is, zullen de overige chakra’s al een soort instabiele Jenga-toren moeten balanceren! Dat gaat natuurlijk niet al te best zonder een degelijke fundering.

Als jouw wortelchakra goed in balans is, ben je geaard. Je bent volledig in contact met jouw eigen lichaam. Vooroordelen en intolerantie zitten jou niet meer in de weg en je bevrijdt jezelf van meegekregen negatieve meningen. Je waardeert het leven en moeder aarde. Je voelt je veiliger in het leven en kunt daarom ook verplichtingen en verantwoordelijkheden aangaan, welke je vervolgens ook kunt nakomen. Klinkt fijn hè?

Echter wanneer het wortelchakra verstoord is, heb je hier geen ruimte voor. Er kunnen twee zaken aan de hand zijn. Of er vloeit te weinig energie door jouw wortelchakra óf juist veel te veel energie.

Wanneer er te weinig energie door jouw wortelchakra stroomt, kun je angstig zijn (de reden hiervan hoeft niet duidelijk aanwijsbaar te zijn), je kunt ongedisciplineerd zijn en rusteloos en veel behoefte hebben aan constante verandering. Het kan zijn dat je te mager bent, versuft en niet geaard. Doordat je moeite krijgt met het aangaan van verantwoordelijkheden en verplichtingen, kan je moeite krijgen om je baan te behouden. Ook is het onderhouden van gezonde relaties moeilijker. Je kunt zelfs een beetje in een fantasiewereld gaan leven, om (onbewust) te vluchten van andere taken en bezigheden. Ik denk dat dit veel mensen bekend in de oren klinkt.

Als er juist te veel energie door jouw wortelchakra stroomt, gaat het juist de andere kant op. De bekende “sleur” is een duidelijke indicator voor een mogelijk overactief wortelchakra. Ook kun je je traag en voelen, of zelfs overgewicht hebben. Dominantie en overbelast zijn (te veel willen en regelen, maar het eigenlijk niet meer voor elkaar krijgen) zijn ook belangrijke indicators voor een overactief wortelchakra. Je kunt ook te veel vast gaan houden aan het “aardse” en bijvoorbeeld gaan hamsteren en vrekkerig worden. Ook depressie, angst voor de eigen fysieke veiligheid en het vasthouden aan routine en het “bekende” kunnen duiden op een overactief wortelchakra.

Wat kun je dan doen om weer rust te krijgen in het wortelchakra? Die balans en rust is juist zo belangrijk in de drukke wereld waarin wij leven. Je bewust zijn van je chakra’s is al stap één. Voel in je lijf de onrust en ga na waar het vandaan komt. Neem je rust en mediteer! Dit kan heel fijn met stenen die je helpen met het aarden. Verschillende rode stenen kunnen je hier goed bij helpen. Afhankelijk van een te weinig actief of juist een over-actief wortelchakra, kun je daar de stenen op aanpassen. Stroomt er te weinig energie door jouw wortelchakra? Kies dan voor een aardende rode steen. Persoonlijk vind ik hematiet hier heel geschikt voor. Deze steen oogt zwart of zilverkleurig, maar is eigenlijk een rode steen. Dit is het makkelijkst te zien in ruwe of verpoederde vorm ????. Hematiet is ook wat zwaarder en kan je met beide benen op de grond zetten.

Heb je juist een over-actief wortel chakra? Dan is een aardende steen misschien wat minder geschikt. Je bent immers al iets te veel “ge-aard” en hebt daarmee juist moeite om van je plek te komen! Ga dan voor een iets meer activerende steen. Carneool is nog steeds een aardende steen, maar kan je wel helpen om in beweging te komen. Deze is wat “lichter” als het ware.

Om echt te weten welke steen jou het beste kan ondersteunen in jouw proces van het in balans brengen van jouw wortelchakra, zul je vooral zelf moeten voelen. Wat voor de een werkt hoeft voor de ander niet te werken, of zelfs juist averechts. Er is dus niet één steen aan te wijzen dat voor iedereen werkt. Maar, je kunt wel als vuistregel aanhouden dat de meeste rode stenen heel goed aansluiten bij het wortelchakra. En weet je het alsnog niet zeker? Dan is het antwoord gewoon voelen, voelen, voelen en nog eens voelen.

Let op! De steen kan het werk niet voor jou doen! Je zult alsnog zelf actief aan de slag moeten gaan met het in balans brengen van jouw wortelchakra. Maar de steen kan jou hier wel heel goed bij ondersteunen! Ook kunnen meditatie en yoga je heel goed helpen bij dit proces! Meer inspiratie nodig voor stenen die verbonden zijn met het basis chakra? Lees dan even verder!  

Gerelateerde edelstenen met de  Wortelchakra.  1e Chakra MuladharaPlaats: 
Stuit, onderin de rug, aan het begin van de wervelkolom

Klier:
Bijnieren

Hormoon: 
Cortison, adrenaline

Organen:
Nier, blaas, endeldarm, wervelkolom, heupen

Basisbehoefte: 
Geborgenheid, vertrouwen

Emoties: 
Angstmoed

Element: 
Aarde

Mantra:
Lam

Spiritueel aspect:
 
Zelfbewustzijn

Kleur: 
Rood

Affirmaties: 
In ben mij volledig bewust van mijn positie op aarde en weet dat er altijd in mijn basisbehoeften zal worden voorzien. 


Ziekte samenhang: 
Constipatie, aambeien, diarree, ziekte van Chrohn, blindedarmontsteking, hoge bloeddruk, beroerte, koude voeten en handen, lage bloeddruk, blaasontsteking, incontinentie, nierstenen, impotentie, vaginisme, candida, Herpes Genitalis, voetschimmel, ostereoperose, paniek aanvallen, slapeloosheid, bloedarmoede


Advies in balans brengen Chakra:
1. neem de tijd  voor alle basisbehoeften en ontspan, zoals slapen, vrijen, lachen.                            
2. Doe 1 ding tegelijk, zonder afleiding van telefoon, televisie of werk.                                                                       
3. Neem afstand van je perfectionisme. Leer de tijd te nemen voordat je antwoordt. Concentreer je op de relatie in plaats te willen dat je gelijk hebt.           
4. Zorg dat je ontspant  en ga dansen, vissen, wandelen, schilderen, beeldhouwen om jezelf te gronden.
5. Stop jezelf te straffen en jezelf te kastijden want je bent perfect ondanks je fouten.                                               
6. Rood is de kleur van deze Chakra. Mediteer en ga met je bewustzijn naar je basis onderaan je wervelkolom en laat de kleur rood je versterken.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Om de website van Ruben Robijn goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies.
Door verder gebruik te maken van onze website ga je automatisch akkoord met ons privacybeleid.