Beoordeling 8.9 gebaseerd op 1253 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Hoe onderhoud je je edelstenen en mineralen.


Het is verstandig om je net aangekochte edelstenen voor gebruik te reinigen. Het kan zijn dat andere mensen jouw edelsteen in de handen hebben genomen of dat er veel kunstlicht erop heeft geschenen. Door de steen te reinigen voorkom je invloeden van buitenaf en voorkom je ongewenste energieën.

Het beste is om je steen af te spoelen met schoon kraanwater (let op, niet alle stenen kunnen tegen water, zoals Zoutsteen, Seleniet, Angeliet etc). Je kunt hier gebruik maken van de hulp van een zachte doek. Vermijd schoonmaakmiddelen. Reinig de steen die je draagt regelmatig (minimaal 1x per maand) zodat deze weer kan opladen.

Er zijn verschillende manieren om je edelstenen en mineralen te reinigen. Let wel goed op of jou mineraal wel bestand is tegen de gewenste reinigingsmethode!
Hieronder hebben we een paar reinigingsmethoden beschreven. De belangrijkste is de reiniging op basis van de 4 elementen:

Reinigen in de aarde
Je kunt de edelsteen begraven op een plekje in de grond. Deze laadt zich dan op en reinigt zichzelf. Heb je geen tuin? Gebruik dan een bakje met aarde en volg bovenstaande instructie op.

Reinigen met water
Je kunt de edelsteen afwassen onder stromend water, hoe natuurlijker het water des te beter. Goede kwaliteit bronwater zonder koolzuur kan ook. Voeg geen andere stoffen toe wanneer de inhoud ervan twijfelachtig is.  

Reinigen met vuur
Leg de edelsteen een tijdje in het zonlicht. Doe dit niet te lang, want sommige stenen kunnen verkleuren zoals Agaat of Amethist. Sommige mensen bevelen een kaarsvlam aan. Wij raden het af omdat je deze niet goed kan hanteren en de kans bestaat dat er giftige stoffen vrijkomen uit de steen.

Reinigen met lucht
Je kunt de edelsteen beroken met wierook. Vooral mirre, lavendel en salie zijn erg in trek.

Er zijn nog enkele andere methoden waarvan is vast komen te staan dat deze ook goed werken. Het gaat hierbij om:

Reinigen met ether
Door gedachte kracht en visualisatie kun je edelstenen en mineralen reinigen. Een bekende methode is dat je met een visualisatie alle negatieve invloeden uit de edelsteen of mineraal door een gat in de aarde laat verdwijnen. Je laadt de edelsteen weer op met een denkbeeldig zuiver wit licht.

Reinigen met geluid
Dit wordt ook vaak gebruikt. Elke klank is eigenlijk geschikt, zolang je de klank maakt met de juiste intentie. Klankschalen of tingsha’s werken prima.

Edelsteen en Mineralenwinkel Ruben Robijn nodigt u uit om eens kijkje te nemen in onze showroom te Duiven

 

 

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Om de website van Ruben Robijn goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies.
Door verder gebruik te maken van onze website ga je automatisch akkoord met ons privacybeleid.