Beoordeling 9 gebaseerd op 1136 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Agaat

Agaat kan wit, grijzig, blauw, roodachtig en verschillende bruintinten zijn met smalle banden in verschillende kleuren. Afhankelijk van de kleur en banden onderscheidt men verschillende varianten zoals: Agaat boom, Agaat Botswana, Agaat crazy lace, Agaat mos, Agaat turritella en Agaat vuur. De steen is licht doorschijnend en heeft een matte tot zijdeglans.

 • Sterrenbeeld:
  Schorpioen (24 oktober tot 22 november), Tweelingen (22 mei tot 21 juni), Maagd (24 augustus tot 22 september).
 • Kleur:
  Wit, grijs, rood, blauw, oranje en natuur.
 • Maand:
  Mei, juni, oktober en november.
 • Chakra:
  Afhankelijk van de soort Agaat.

Werking agaat

Klachten verminderen:
Agaat helpt bij blaasontsteking en stimuleert de stofwisseling. De steen heeft een positieve werking op de blaas, de ogen en de bloedvaten. De steen helpt bij psychische spanningen en geeft een gevoel van veiligheid. Agaat vergroot het zelfvertrouwen en vermindert twijfel.

Eigenschappen bevorderen:

Heeft een positieve werking op de geslachtsorganen. Al jaren is de Agaat beschermsteen voor moeder en kind tijdens de zwangerschap. Geeft stabiliteit, zelfbeheersing en geborgenheid.

Toepassing:
Agaat kan als sieraad worden gedragen en als trommelsteen, of leg deze op een voor u relevante plek.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!

Gerelateerde producten: