Beoordeling 8.9 gebaseerd op 1277 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Sieraden

Sieraden

Volgens Wikipedia is een sieraad een object dat op het lichaam wordt gedragen met de bedoeling dat te verfraaien. Sommige sieraden worden door lichaamsdelen gedragen, zoals oorbellen en piercings. Sieraden kunnen van edelmetalen gemaakt worden, zoals goud en zilver, maar ook van edelstenen of een combinatie hiervan. Groothandel en Mineralenparadijs Ruben Robijn heeft een grote collectie edelsteensieraden van wel 60.000 stuks op voorraad. Sieraden verdeeld in de volgende hoofdgroepen:


Armbanden van edelsteen
- Armbanden in zilver met edelsteen
Kettingen van edelsteen
- Kettingen in zilver met edelsteen
Hangers van edelsteen
- Hangers in zilver met edelsteen
Oorstekers van edelsteen
- Oorstekers in zilver met edelsteen
Oorbellen van edelsteen
- Oorbellen in zilver met edelsteen
Ringen van edelsteen
- Ringen in zilver met edelsteen

Werking edelstenen
Het 1e nauwe contact met mineralen had plaats in de oude steentijd en men ontdekte, dat onder de grote hoeveelheid hem ter beschikking staande stenen, enkele soorten zaten die geschikt waren voor het maken van werktuigen (500.000 jaar geleden). Het begon met vuurstenen en de eerste metalen die men leerde kennen waren koper en goud.

Zo oud als de vaardigheid in het maken van werktuigen is, schijnt ook de menselijke behoeften aan het pronken met sieraden te zijn. Zo zijn doorboorde vuursteenbrokjes als hangers (amuletten) al uit de steentijd bekend (ca. 15.000 jaar geleden).


De belangrijkste volken van de oudheid, de Egyptenaren, Grieken en Romeinen, kenden een groot aantal metalen, de daardoor bruikbare ertsen, alsmede vele soorten edelstenen. Uit die tijd dateren de eerste beschrijvingen van mineralen. Daarin werden ook de magische en genezende werkingen toeschreven aan tal van mineralen. Zo weten we dat de oude Grieken Bergkristal gebruikten als amulet of verpulverden en innamen als middel tegen dronkenschap. Het groene Serpentijn werd gebruikt in de middeleeuwen als middel tegen slangenbeten.

Edelstenen en mineralen hebben al duizenden jaren een enorme aantrekkingskracht op mensen door hun magische schoonheid, verscheidenheid aan kristalvormen, kleurenpracht en uitstraling.

In de alternatieve geneeskunde worden mineralen ingezet als geneeskrachtige of helende steen. Zij werken door hun uiterlijk, samenstelling, kleur en vibraties vaak op een bijzondere manier op het lichaam, ziel en geest van de mens. Iedere steensoort heeft zijn unieke kracht en elektromagnetische veld. Daardoor staan zij in wisselwerking met hun omgeving.

Veel mensen voelen dat edelstenen en mineralen een uitstraling hebben, andere mensen ervaren via hun intuïtie of hun innerlijke oog dat edelstenen een bepaalde werking hebben. Edelstenen hebben hun eigen trillingsgetal. Gevoelige mensen kunnen deze vibraties opvangen.

De juiste steen kiezen bij edelsteen en mineralenwinkel Ruben Robijn.
Hier zijn natuurlijk geen vaste regels voor. Je kunt hem cadeau krijgen of het wordt je aangeraden. Of je hebt een bepaald probleem waar je een genezende steen bij wilt vinden. Maar je kunt ook intuïtief een edelsteen/mineraal uitzoeken. Soms word je gewoon aangetrokken door een mineraal. Het is dan net of de steen jou heeft uitgezocht. Er zijn een paar hulpmiddelen om een edelsteen/mineraal uit te zoeken.

Er zijn eigenlijk 4 manieren om je edelsteen uit te zoeken. 

Op intuïtie uitzoeken. 
Edelstenen en kristallen stralen een vibratie (frequentie) uit. Zonder enige inspanning kan je de edelstenen voelen. Want je voelt en ziet wat voor steen je nodig hebt. Neem hiervoor gewoon de tijd. En als het niet goed voelt neem je een ander. Kinderen doen het zo gemakkelijk  en schijnen er geen probleem mee te hebben en zijn ervan overtuigd dat ze de juiste edelsteen hebben gekozen.


Op zicht uitzoeken.
Het kan maar zo dat je oog wordt aangetrokken naar een bepaalde edelsteen of het kristal. Deze kan je dan gewoon nemen. Het kan zijn dat je wat voelt. Een trilling of een sensatie van warmte of kou. Ook hier geldt, voelt het goed? Mooi! Niet goed? Kies dan een ander.

Op gevoel uitzoeken 
Het kan zijn dat je in een winkel staat en aangetrokken voelt door een bepaalde steen. Je zou er met je handen boven heen en weer kunnen gaan en aanvoelen wat de edelsteen of het kristal met je doet. Je neemt de steen waarvan je denkt dat hij wat met je doet en neemt deze in je hand. Neem dan een besluit. Voelt het goed? Mooi! Niet goed? Neem dan een ander.

Op Informatie uitzoeken.
Er is veel informatie over de werking van stenen en hun magische eigenschappen. Door het lezen van bepaalde symptomen en/of ziektebeelden zou je kunnen besluiten een bepaalde edelsteen of een kristal te kiezen welke een helende werking heeft met dit symptoom of ziektebeeld. Er zijn ook versterkende edelstenen, bijvoorbeeld het versterken van vertrouwen. Ook hier geldt, voelt het goed? Mooi! Niet goed? Neem dan een ander.


Disclaimer
Edelstenen en mineralen van Ruben Robijn nemen nooit de plaats in van medisch personeel of medicijnen. Ondanks de magische en helende werking kunnen deze mineralen nooit een dokter vervangen. We wijzen u erop om bij gezondheidsproblemen eerst uw huisarts te raadplegen. 


Kwaliteit
Bij mineralen- en edelstenen groothandel Ruben Robijn worden de Sieraden met zorg ingekocht op de internationale markt. Zo komen onze mineralen en edelstenen uit vele landen en de belangrijkste landen zijn: India, Nepal, Afghanistan, Pakistan en Brazilië, Uruguay.

Showroom
Mineralen- en edelstenenhandel Ruben Robijn heeft al zijn gepolijste mineralen en edelstenen uitgestald in zijn showroom op de Stenograaf 1a te Duiven. U kunt de mineralen en edelstenen direct zien, uitzoeken, afrekenen en meenemen. U bent van harte welkom om eens te kijken bij mineralen- en edelstenengroothandel Ruben Robijn onder het genot van een kopje koffie.

Cash and Carry
Bij mineralen- en edelstenenwinkel Ruben Robijn hanteren wij het cash-and-carry principe. U kunt bij ons een gevarieerd assortiment voor uw winkel samenstellen, waarbij u niet gebonden bent om per dozijn of per kilo in te kopen.

Contactgegevens
Groothandel en Mineralenparadijs Ruben Robijn
Stenograaf 1a
6921 EX Duiven
T: +31 - (0)26 - 379 4674
E:
[email protected]

Filteren op

Categorieën
more... less
Prijs
0 17000
Edelsteen
more... less
Herkomst
more... less
Maat
more... less
Filter

Aanbiedingen

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Om de website van Ruben Robijn goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies.
Door verder gebruik te maken van onze website ga je automatisch akkoord met ons privacybeleid.