Beoordeling 8.9 gebaseerd op 1255 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Versteend hout

Versteend hout

 

Versteend hout is een feite een soort fossiel, waarin alle organische materialen in de loop der miljoenen jaren is vervangen door mineralen zoals silicaten en kwarts. De structuur van het hout bleef bewaard.

Het proces van verstening geschied onder de grond. Dit komt omdat de boom bedolven raakt door sediment, dit proces van verstening kan wel miljoenen jaren duren. Het grondwater dat langzaam door de bodem sijpelt, zet mineralen af waardoor de lignine en cellulose wegrot.

Afhankelijk van de rotting en afzetting, als deze even snel gaan, blijft de vorm van de cellen behouden. Hierdoor kunnen we in sommige gevallen de jaarringen van de boom goed onderscheiden en kunnen we de kleinste details zien.

We komen versteend hout tegen in allerlei kleuren door de variatie van afzettingen van mineralen als ijzer, koper, mangaan etc.

Aan versteend hout wordt ook een helende werking toegekend. Het brengt de drager levenslust en laat hem de positieve kanten van het leven zien. Werkt bevorderend bij het ontslakken en uitscheiding.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Om de website van Ruben Robijn goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies.
Door verder gebruik te maken van onze website ga je automatisch akkoord met ons privacybeleid.