Beoordeling 8.9 gebaseerd op 1253 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Overig

Overig

 

Bij Ruben Robijn staat het hele jaar een assortiment fossielen te koop. Fossielen spreken tot onze verbeelding. Alles wat je aanraakt is miljoenen jaren oud. Onze kinderen zijn er gek op. Het zien van fossiele haaientanden brengt ze al geheel in vervoering.

Wat hebben wij bij Ruben Robijn zoal op voorraad staan?
-
Haaientanden. Van hele kleine tot de allergrootste haaientanden. Deze haaientanden zijn los verkrijgbaar maar zijn ook verpakt met een mooi displaykaartje. Voor de echte kerels worden ze vastgeknoopt aan een leren draad en hij kan zo om de nek.
-
Orthoceras. Prachtige beesten waren het en deze fossielen zijn zomaar 400 miljoen jaar oud. De orthoceras fossielen zijn veel voorkomend wereldwijd en hebben veel weg van hedendaagse inktvissen.
-
Woenstijnroos. Is een mengvorm van het mineraal gips en zandkorrels die ingebed zijn in het kristalrooster van het mineraal. Het is geen zuiver mineraal en in de strikte zin ook geen gesteenten. Woenstijnrozen zijn zeer geliefde verzamelstukken. In de complementaire geneeskunde dicht men heilzame werkingen toe aan de woenstijnroos. Het geeft inzicht en flexibiliteit. Werkt goed bij chronische vermoeidheid en straling. Geeft de drager nieuwe opties en mogelijkheden.
- Trilobieten.
De trilobieten behoren tot de bekendste fossielen en zijn veel ouder dan de ammonieten of dinosauriërs en hebben een enorme verscheidenheid gekend tijdens Paleozoïcum met wel ruim 15.000 soorten.
- Mosasaurustanden.
De Mosasaurus leefde circa 270 miljoen jaar geleden en was een hagedis. Ze waren enorm groot. Dat is goed te zien aan de tanden welke wij hier verkopen. Er zijn vele vragen over de Mosasaurus, of ze al dan niet een reptiel waren. De meeste fossiele vondsten waren aan de kustwateren maar ook in zoetwatermeren. Het lijkt erop dat het dier geschikt was voor diverse watermilieus.

Heeft u een bijzondere vraag over fossielen? Vraag het ons gerust.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Om de website van Ruben Robijn goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies.
Door verder gebruik te maken van onze website ga je automatisch akkoord met ons privacybeleid.