Beoordeling 8.9 gebaseerd op 1323 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Klankschalen antiek

Antieke Klankschalen uit Tibet

 

Iedereen kent ze wel en heeft ze vast wel eens gezien, die mooie ronden metalen schalen welke bij het aanslaan een klank en trilling voortbrengen. Het lijken koperen schalen maar ze zijn in feite samengesteld uit meerdere metalen zoals koper, lood, ijzer, tin, zilver, maar ook goud.

Het maken van klankschalen is een eeuwenoude traditie in Tibet en Nepal. Vaak gaat deze traditie door van vader op zoon. Het recept van de metalen in de klankschalen is vaak geheim en blijft in de familie. Aan de klankkleur zou je de maker kunnen herkennen. De maat, dikte en de wijze van het kloppen van het metaal bepalen de kwaliteit.

Dikte en vorm zeggen niet zoveel, meer de wijze waarop de schaal is samengesteld. Maar ook hier geldt, het is maar wat je mooi vindt. Sommigen vinden een donkere klank mooi en een andere geeft meer voorkeur aan een hogere klank.

Helende werking van klankschalen?
Er wordt gezegd dat klankschalen een helende werking hebben klopt dat? In onze beleving wel. Alles is in feite trilling en zo ook het menselijk lichaam. Uit de resonantietherapie weten we dat alle organen tot op het DNA een eigen trillingspatroon hebben. Dus alles trilt in feite in je lichaam. Alles om je heen trilt. Het is gek maar het is zo.

Dit wetende, zal je kunnen begrijpen dat de trillingen van een klankschaal een effect op je lichaam heeft. Onze lichaamseigen trillingen laten zich niet zo snel van de wijs brengen en zijn standvastig in hun trillen. Soms kan het door shock of trauma net iets anders gaan trillen en dan voel je niet zo lekker. Dat noemen we disharmonisch. Trilt het goed dan noemen we harmonisch.

Het lichaam herkent trillingen net als een gitaar, wanneer hij de juiste toon hoort gaat de snaar vanzelf meetrillen. Dit is vrijwel gelijk aan wat een klankschaal doet in je lichaam. Je lichaam herkent de trilling en trilt vrolijk mee. Dit vinden we vaak prettig en is dus harmonisch. Een disharmonisch orgaan gaat harmonisch trilling wanneer het de juiste klankkleuren krijgt toegediend. Controleer het maar bij jezelf. Een muziekje waar jij je prettig bij voelt doet je relaxen of juist bewegen. Het heeft een effect op je. Wat je niet mooi vindt, doet je bijna vluchten naar rustiger oorden.

Het is een beetje Jip-en-Janneke-taal, maar geeft ons inziens een goed inzicht in de werking van deze bijzondere klankschalen.


Edelsteen en mineralenparadijs Ruben Robijn
Stenograaf 1a
6921 EX 
Duiven 

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Om de website van Ruben Robijn goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies.
Door verder gebruik te maken van onze website ga je automatisch akkoord met ons privacybeleid.