Beoordeling 8.9 gebaseerd op 1323 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Citrien geoden

Citrien geoden

Edelstenen & Mineralen
Bij mineralenparadijs Ruben Robijn hebben wij een gevarieerde collectie geoden. De meest bekende geoden zijn van de mineralen:

- Agaat

- Amethist
- Bergkristal
- Calciet
- Citrien

Bij mineralen- en edelstenenwinkel Ruben Robijn staan bovenstaande geoden uitgestald en hebben allemaal verschillende maten en gewichten. De prijzen zijn per kilo.

Wat zijn geoden?
Een geode is een gedeeltelijke holle, globe vormige knol welke aan de binnenkant is begroeid met kristallen. Ze zijn ontstaan als gasbellen in het vloeibare magma dat in een kraterpijp opsteeg tijdens een eruptie van een vulkaanuitbarsting. Deze met gas gevulde bellen bleven na stolling van het magma bestaan en vulde zich met verzadigde minerale oplossingen. Zo konden zich mooie kristallen vormen.

De geoden worden dus vaak gevonden in vulkanische gebieden. De geoden kunnen heel klein zijn maar ook heel groot. Dit kun je met name goed zien bij Amethist uit Uruguay of Brazilië. De geoden worden meestal door het midden gezaagd en gekraakt met een speciale tang. De zaagsnede wordt veelal gepolijst.

Kwaliteit
Bij mineralen- en edelsteenwinkel Ruben Robijn worden de mineralen en edelstenen met zorg ingekocht op de internationale markt. Zo komen onze mineralen en edelstenen uit vele landen en de belangrijkste landen zijn: India, Nepal, Afghanistan, Pakistan en Brazilië en Uruguay.

Showroom
Mineralenparadijs Ruben Robijn heeft al zijn mineralen en edelstenen uitgestald in zijn showroom op de Stenograaf 1a te Duiven. U kunt de mineralen en edelstenen direct zien, uitzoeken, afrekenen en meenemen. U bent van harte welkom om eens te kijken bij mineralenparadijs Ruben Robijn onder het genot van een kopje koffie.

Cash and Carry
Bij mineralen- en edelsteenwinkel Ruben Robijn hanteren wij het cash-and-carry principe. U kunt bij ons een gevarieerd assortiment voor uw winkel samenstellen, waarbij u niet gebonden bent om per dozijn of per kilo in te kopen.

Groothandel en mineralenparadijs Ruben Robijn. 
Stenograaf 1a
6821 EX Duiven 

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Om de website van Ruben Robijn goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies.
Door verder gebruik te maken van onze website ga je automatisch akkoord met ons privacybeleid.